Jikke & Jari (2021)

WACHTLIJST VOOR EEN PUP VAN DEZE COMBINATIE IS EIGENLIJK MEER DAN VOL “HELAAS”, tenzij Jikke ineens op magische wijze drachtig blijkt van 9 of 10 pups (waarvan ook nog eens het overgrote deel teefjes), vinden wij het niet reëel nog mensen op te nemen op onze wachtlijst, mocht er wel een groot nest geboren worden, of komt er nog plaats op de lijst, dan communiceren wij dit via onze Facebookpagina en deze website!

Update februari 2021: Helaas waren we dus echt te laat dit keer.. nu op zoek naar een leuke reu om nog een poging te ondernemen in het najaar van 2021!

Maandag 11 januari 2021:

Dat fokken niet altijd makkelijk is, of simpel gaat zoals je hoopt, is ook de afgelopen week maar weer gebleken. Jikke werd loops de dag voor vertrek van onze bijna 2 weken lange vakantie naar Texel, een vakantie waar we beiden erg naar uitkeken en erg aan toe waren! Uiteindelijk ben ik (Miriam) een week eerder met de meisjes naar huis gegaan, want met een hoogloopse Jikke in een klein vakantiehuisje met 2 intacte reuen, waarvan 1 haar vader, dat is gewoon niet slim! 

Vorige week dinsdag zijn we gestart met het testen van het progesteron niveau in Jikke haar bloed, zodat we konden bepalen wat het goede moment zou zijn om naar Yoris te gaan. Uiteindelijk gaf de progesterontest aan dat vrijdag een goed moment zou kunnen zijn voor een eerste dekking. Ik ben met Jikke in de middag naar Yoris gereden, maar helaas kwam het niet tot een geslaagde dekking, zaterdag herkansing, heel de dag bezig geweest met de 2 (natuurlijk met de nodige rustpauzes), zelfs met behulp van een dierenarts een poging gedaan, maar ook dat werkte niet, sterker nog dat leek helaas op Yoris helemaal een averechts effect te hebben, terug naar zijn vertrouwde omgeving, maar op dat moment was het kwaad al geschied en dacht Yoris, laat maar, voor mij even geen polonaise meer vandaag! Zowel de eigenaren van Yoris als wijzelf natuurlijk flink balen! Want je denkt dan ook steeds aan de mensen die graag een pupje willen, maar het voelt ook niet fijn als hetgeen wat wij als baasjes voor ogen hadden dan niet wil zoals wij dat hadden gewild. Bij de dierenarts had ik ook weer Jikke haar progesteron niveau laten bepalen en toen ik in de avond teruggebeld werd dat deze op 19,5 stond en het advies kreeg dat dan zondag toch echt de allerlaatste kans was, met de baasjes van Yoris afgesproken in de ochtend toch nog een laatste poging te wagen.

Intussen had ik ook feedback en tips en tricks gekregen vanuit een fijn netwerk van betrokken (schapendoes)fokkers, met betrekking tot de dekking (waar ik er zelf natuurlijk ook al de nodige had meegemaakt als dekreu-eigenaar zijnde), maar ook waar sommigen met het idee kwamen om dan Jari nogmaals Jikke te laten dekken, net als in 2019, waaruit 7 geweldige, gezonde, heerlijke pups geboren zijn, dat heeft me ook aan het denken gezet, maar we besloten toch nog een poging met Yoris te wagen, helaas ook dit keer weer zonder resultaat. En dan rij je naar huis en denk je aan de mensen op de lijst, van wie er toch een aantal zijn waarvan je al weet dat de pups daar een geweldig mooi plekje zouden krijgen, je denkt aan de 7 geweldige pups van Jikke en Jari die inmiddels al 17maanden oud zijn en alle 7 gezond en wel rondhupsen, je belt nog eens met wat collega fokkers, want ik weet dat het voor ons ras nou niet bepaald een gewenste zet is om een herhaalcombinatie te doen, maar andere opties op zo’n korte termijn waren niet te regelen. We besloten te bekijken wat Jikke en Jari er zelf van vonden en ook dat leek in eerste instantie niet wat we dan stiekem hoopten, maar net toen ik eigenlijk zelf zei: “dat wordt ‘m niet een nestje voorjaarspupjes” lukte het Jari om Jikke te dekken! Dus nu wordt het fingers crossed, duimen maar en hopen dat er over een week of 4 bij de echo pupjes te zien zijn!
Helaas dus niet van de combinatie die ik en meerderen voor ogen hadden, maar wel uit een leuke combinatie waar al 7 heerlijke pups uit geboren zijn op 6 augustus 2019. Kortom: we hopen dat we nog op tijd zijn geweest en dat er over een week of 9 weer heerlijke gezonde Doezendrecht-pupjes worden geboren!

Voor de gezondheidsgegevens van de ouderdieren kan je kijken op de website van de Raad van Beheer: DutchDogData: www.dutchdogdata.nl
Dit is een directe link naar Jari zijn stamboom en gezondheidsgegevens: Gezondheidsgegevens Jari
Dit is een directe link naar Jikke haar stamboom en gezondheidsgegevens:
Gezondheidsgegevens Jikke